Verksamhetscentret Vägskälet

Verksamhetscentret
Vägskälet
Stora Byvägen 9
04130 Sibbo
Kontakt
Öppettider
Vardagar 9.00 - 16.00
Just nu: Öppet

Verksamhets​centret Vägskälet är en trygg och genuin träffpunkt som erbjuder tröskelfri service. Verksamhets​centret upprätthålls av Social- och hälsovårdsavdelningen i Sibbo kommun.

Vägskälet ger både unga och vuxna en möjlighet till arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte, arbetsprövning, lönesubventionerat arbete samt läroavtalsstudier inom ramen för de egna resurserna. Den målinriktade och stimulerande arbetsmiljön ger möjlighet till arbete inom bl.a. verkstäder för snickeri och hantverk, arbetstjänster, återvinningspunkt, grafiskt arbete, trädgårds- och fastighetsskötsel samt utvecklingsarbete inom social- och hälsovården.

Verksamhetscentret Vägskälet bedriver också Matkahuolto i Sibbo med sina pakettjänster, caféet Dösis som är beläget i samma fastighet samt Café Diém som serverar lunchsoppa i Nickby social- och hälsostation.

Rehabiliterande arbetsverksamhet erbjuds förutom av våra arbetsenheter även av ungdomsverkstaden Rastis. Rastis erbjuder alla intresserade Sibboungdomar under 29 år en rytm i vardagen samt handledning och stöd inom det yrkesområde som intresserar.

Teammedlemmen står själv i centrum av planeringen, genomförandet och utvecklingen av verksamhetens innehåll. Genom en aktiv verksamhet skapar man ett gemenskapsinriktat arbetsgrepp som tryggar grundrytmen i vardagen.

Med hjälp av stöd och en helhetsmässig service styrs klienten till rehabilitering och därigenom till självständig livshantering.

Aktuellt i Verksamhetscentret Vägskälet
Vägskälet stängt 09.02.2018

Verksmehtscentret Vägskälet, Dösis och Cafe Diem är stängda fredagen 09.02.2018 p.g.a personalens utvecklingsdag.

Vid brådskande ärenden kontakta Lassi Puonti: 0401914425

Vägskälets nyaste projekt

Keuda och Sibbo kommun sanerar tillsammans den gamla vattenverksfastigheten.

Det gamla vattenverket i Östanåparken ska bli en konferens- och utbildningscentral. Den gamla vattenverksbyggnaden finns på f.d. Nickby sjukhus område och står för tillfället öde.

https://www.sipoo.fi/se/aktuellt_/?a=viewItem&itemid=53920

Stödhundekipageverksamheten

Stödhundekipageverksamheten i Förening För Mental Hälsa i Sibbo.

Många människor tycker om djur, men har tyvärr ingen möjlighet att hålla egen hund. Stödhundekipageverksamheten erbjuder dem en möjlighet att träffa hundar.

Som stödhund passar en helt vanlig, frisk hund, som vid alla tillfällen kommer överens med andra hundar och människor.

Broschyr

Du kan hitta oss på Facebook

Fixa Sibbo

Fixa Sibbo I vår omgivning finns alltid små fel, brister och skönhetsfläckar. Att fixa dem är kanske inte nödvändigt, men genom att åtgärda felen vill vi göra vår omgivning trivsammare och säkrare.

För det här ändamålet finns Fixa Sibbo, som har en patrull som fixar, städar upp och fyller igen vid platser där Sibboborna meddelat att något behöver fixas. Om arbetet kräver mer avancerad yrkeskunskap, sköter kommunens avdelning för teknik och miljö jobbet efter att vi skickat dem din begäran. Fixa Sibbo ingår i verksamheten som drivs av verksamhetscentret Vägskälet, vars mål är att främja sysselsättningen i Sibbo.

Det lättaste sättet att meddela oss om något som behöver fixas är att twittra med hashtaggen #fixasibbo.

Du kan också sända oss ett tips med blanketten på vår webbsida.

@FiksaaSipoo Twitter logo
Fixa Sibbo, officiel webbsida

Cykelservice

Vi har öpnat en cykelservice i Verksamhetscentret Vägskälet. Vi utför grundläggande cykelunderhåll och mindre reparationer.
Grundläggande service från 30 €.

Servicearbetets inkomster fördelas direkt till ungdomsverstadverksamheten.

Kontaktupgifter
Verksamhetscentret Vägskälet /
Verkstad Rastis
Stora Byvägen 9
04130 Sibbo
Tfn: 09-2353 6579

Klicka här för mer information...

Risteys på Facebook Risteys på Instagram
Dösis Fixa Sibbo Matkahuolto
Gyllene lunden Cafe Diem Verkstad Rastis
Risteyksen esittelyvideo
Sivujen toteutus: Jani Konttila & Samir Boudissa
Sidkarta